Kategorier
Lång resor

Ladda elbil på hotell

Jag har gjort några resor med min elbil och övernattat på hotell. Då har jag använt booking.coms möjlighet att filtrera på de hotell som har laddning för elbilar. Vilket låter enkelt eller hur?

Jag rekommenderar att skicka ett meddelande till hotellet dagen innan att du kommer och du har valt hotellet för att du kan ladda din elbil där. Det borde göra hotellet uppmärksamt på du kommer samt förhoppningsvis visar för hotellet att vi elbilsägare är en kundgrupp att räkna med.

Ha en lång typ 2 kabel med i bilen. Jag har märkt att många hotell inte har märkt upp platserna för elbilar. Vilket ofta resulterar att en fossilbil redan står på platsen. Hotellpersonalen har eldigt enligt min erfarenhet velat be den gästen som upptar platsen att flytta på sig. Antingen så ställer du dig i någon närliggande p-plats och dra den långa kabel förbi den eller de bilar som blockerar laddningsplatsen. Eller så gör du som jag senaste gjorde går till receptionen påtalar att landningsplatsen är upptagen och du tillsammans med vaktmästaren parkerar din bil så att du kan ladda. I detta fallet fick jag OK att blockera en del av bilen.

Kolla så att laddplatsen är hotellets egna! Jag kom till ett hotell och frågade var laddplatsen var? Den var ute på gatan och tillhörde inte hotellet. Jag fick alltså parkera på en vanlig p-plats på gatan samt betala både för p-platsen samt laddning av bilen.

Gör det klart för hotellet om du INTE har en Tesla. Jag kom till ett hotel och fick instruktioner på vart laddplatsen var. Körde ner och såg att laddboxarna var Teslas destination chargers låsta till Teslor.

Ha en svärmorskabel eller schuckokabel med dig så du kan ladda på ett vanligt eluttag! När jag kom till hotellet med laddboxar endast för Teslor så var det som räddade mig. Jag pratade med vaktmästaren och han visade mig ett vanlig elkontakt jag kunde använda.

Sammanfattningsvis

Ha med lång kabel så att du kan nå laddplatsen även om någon fossilbil blockerar den.

Kolla så att det är hotellets egna laddare och inte någon publik på gatan utanför.

Kolla så att du som äger något annat än en Tesla kan ladda.

Ha med en schukokabel så att du värsta fall kan ladda på en vanlig elkontakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag godkänner integritetspolicyn